Προκήρυξη Round Robin Tournament 2021-22

ROUND ROBIN TOURNAMENT 2021-22

ΑΝΔΡΩΝ (ΜΟΝΑ -ΔΙΠΛΑ) /ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Το Round Robin Tournament είναι ένα πρωτότυπο και ξεχωριστό τουρνουά με κύρια χαρακτηριστικά τους πολλούς αγώνες μεταξύ παικτών/τριών, τη συγκομιδή βαθμών ανάλογα με τις νίκες/ήττες των παικτών/ριών και με έπαθλα για τους νικητές/ριες και για τους συμμετέχοντες/ουσες.

Τρόπος διεξαγωγής

Άνδρες Μονά

Μετά τις δηλώσεις συμμετοχών, οι παίκτες θα χωριστούν σε δυναμικότητες ανάλογα με το παικτικό επίπεδο. Έπειτα θα διαμορφωθούν έως οκτώ (8) όμιλοι στους οποίους θα μοιραστούν όλοι οι παίκτες. Ο ελάχιστος αριθμός ατόμων που μπορεί να απαρτίσει έναν όμιλο είναι τα τέσσερα (4) άτομα*. Αφού δημιουργηθούν οι όμιλοι (με κλήρωση), τότε ξεκινούν οι αγώνες. Σε κάθε όμιλο όλοι οι παίκτες θα παίξουν με όλους. Κάθε νίκη ισοδυναμεί με τρεις (3) βαθμούς και κάθε ήττα με έναν (1) βαθμό. Οι πρώτοι των οκτώ ομίλων θα απαρτίσουν ένα ταμπλό νοκ άουτ, όπου θα βγει και ο νικητής του Round Robin Tournament. Επίσης, οι παίκτες που κατέληξαν δεύτεροι στους ομίλους θα απαρτίσουν ένα διαφορετικό “8άρι” ταμπλό νοκ άουτ από το οποίο θα βγει ο νικητής του “πίσω ταμπλό**”. Όλοι οι αγώνες διεξάγονται στα δύο (2) νικηφόρα σετ. Στους αγώνες των ομίλων όταν είναι ισοπαλία στα σετ (1-1), θα διεξάγεται tie break 10 πόντων. Στους αγώνες των νοκ άουτ θα διεξάγεται 3ο σετ στα ημιτελικά και στους τελικούς. 

*Αν δεν συμπληρώνεται ο ελάχιστος αριθμός ατόμων ανά όμιλο, οι όμιλοι θα γίνουν έξι (6) ή τέσσερις (4). Σε αυτή την περίπτωση προκρίνονται οι 6 πρώτοι των ομίλων και οι 2 καλύτεροι δεύτεροι βάση ποσοστού κερδισμένων/χαμένων γκέιμ.

**Αν έχει διεξαχθεί ο απαραίτητος αριθμός αγώνων 

Άνδρες Διπλά

Αντίστοιχη διαδικασία θα ακολουθηθεί και στα Διπλά, με τον αριθμό των ομίλων να είναι μικρότερος και ανάλογος με τον συνολικό αριθμό των συμμετεχόντων ζευγαριών

Οι πρώτοι των ομίλων θα απαρτίσουν ένα 8άρι ταμπλό νοκ άουτ, από όπου και θα προκύψουν οι νικητές του Round Robin Tournament.  Όλοι οι αγώνες διεξάγονται στα δύο (2) νικηφόρα σετ. Στους αγώνες των ομίλων όταν είναι ισοπαλία στα σετ (1-1), θα διεξάγεται tie break 10 πόντων. Στους αγώνες των νοκ άουτ θα διεξάγεται 3ο σετ στα ημιτελικά και στους τελικούς. 

Γυναίκες

Στο γυναικείο Round Robin θα γίνει ένας (1) ή δύο (2) όμιλοι, ανάλογα με τον αριθμό συμμετοχών. Κατά τα άλλα ισχύουν τα ίδια με τους  κανόνες των Ανδρών.

Συμμετοχή παικτών/ριών

Όλοι οι παίκτες/τριες μπορούν να συμμετάσχουν ανεξαρτήτως επιπέδου. Το παράβολο συμμετοχής είναι 15€ για τα μονά, 16€ το ζευγάρι στα διπλά και 20€ για μονά και διπλά. Επίσης, οι παίκτες/ριες θα πληρώνουν την ενοικίαση του γηπέδου μετά τον αγώνα τους (εκτός αυτών που έχουν μηνιαία συνδρομή). Οι δηλώσεις συμμετοχής ξεκινούν από την Κυριακή 31 Οκτωβρίου και λήγουν την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου στις 15.00 μ.μ., οπότε και θα ακολουθήσει η κλήρωση.

Πρόγραμμα αγώνων

Μετά την κλήρωση των ομίλων θα αναρτηθεί το πρόγραμμα όλων των αγώνων. Το πρόγραμμα θα αναφέρει τα ζευγάρια των αγώνων και το διάστημα διεξαγωγής του αγώνα. Η ακριβής ημέρα και ώρα θα ορίζεται από τους παίκτες/ριες σε συνεννόηση μεταξύ τους. Σε περίπτωση αναβολής του αγώνα λόγω κωλύματος ή κακών καιρικών συνθηκών, οι παίκτες/ριες συνεννοούνται μεταξύ τους και ενημερώνουν για τη διεξαγωγή του αγώνα.

Ισοβαθμίες

Σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο παικτών/ριών, προηγείται ο παίκτης/ρια που κέρδισε στον μεταξύ τους αγώνα. Σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας, προηγείται ο παίκτης/ρια με την καλύτερη διαφορά κερδισμένων/χαμένων games.

Κληρώσεις

Οι κληρώσεις για τη σύσταση των ομίλων θα γίνουν την Τετάρτη 10/11 στις 15.00 μ.μ. και είναι ανοικτή για όλους τους συμμετέχοντες/ουσες. Με την ολοκλήρωση των αγώνων στους ομίλους θα γίνουν ακόμη δύο κληρώσεις για τα ταμπλό νοκ άουτ.

Δήλωση συμμετοχής

Δηλώστε συμμετοχή στο Round Robin Tournament ηλεκτρονικά συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα.