8ο Open Tennis Tournament - Mάιος 2017

      Πολύ συναρπαστικό φινάλε με αμφίρροπους αγώνες και πολύ πάθος για τη νίκη είχαμε στο 8ο Open Tennis Tournament  που διεξήχθη από τις 14 έως τις 28 Μαίου 2017 στο Τριχόπουλος Tennis Club.

      Στο τουρνουά συμμετείχαν παίκτες από Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Αστακό, Πάτρα, Λευκάδα, Άρτα, Πρέβεζα και Γιάννενα. Είναι η πρωτη φορά που δηλώνουν συμμετοχή από τόσες πολλές περιοχές, πράγμα που ανεβάζει πολύ την επιτυχία της διοργάνωσης. Στο Μονό Ανδρών νικητής αναδείχθηκε ο Αλεξίου Ντίνος, που μας ήρθε από την Άρτα, επικρατώντας του πολύ ανεβασμένου Κονδύλη Αλέξανδρου με σκορ 6/3 6/0. Ο Αλεξίου παρουσιάστηκε σε όλο το τουρνουά πολύ σταθερός στο παιχνίδι του, αλλά και με εμπειρία από τουρνουά. Ο Κονδύλης με όπλα του, σε αυτό το τουρνουά, το σερβίς του και την αποτελεσματικότητά του σε κρίσιμα σημεία έφτασε στον τελικό, πάλεψε για τη νίκη και επάξια κατέκτησε τη δεύτερη θέση. 
       Στο Μονό Γυναικών η Δημητριάδη Δέσποινα σχετικά εύκολα κατέκτησε το τουρνουά, επικρατώντας στο τελικό της Παπαπάνου Νόρας με σκορ 6/1 6/2. Η Παπαπάνου που προήρθε από τη μεγάλη νίκη επί της περσινής κατόχου του τουρνουά, Καρδαρά Ναταλία, έπαιξε σταθερά και έξυπνα, αλλά η Δημητριάδη έλεγχε του πόντους με την πολύ καλή κατευθυντικότητα της μπάλας και κέρδιζε τους κρίσιμους πόντους που της έδιναν τα games. Επίσης, φάνηκε σε πολλά σημεία ότι μπορεί να παίξει πολύ εντυπωσιακά και δυνατά. 
      Στο Διπλό Ανδρών οι Κίτσος Γιάννης/Μπάκας Σωτήρης κέρδισαν τους Λιγνό Ηλία/Ντζόκα Δημήτρη με σκορ 4/6 6/3 6/4. Πολύ αμφίρροπος και ωραίος αγώνας όπου το πάθος και η δυναμική των παικτών ήταν τα κυριότερα χαρακτηριστικά. Οι συνολικά πιο νέοι Κίτσος/Μπάκας βρήκαν τις δυνάμεις και το καθαρό μυαλό και επικράτησαν στο κρίσιμο τρίτο σετ. Ο Κίτσος ξεχώρισε με την αποτελεσματικότητά του στο φιλέ και ο Μπάκας για την σταθερότητά του από τη βασική γραμμή. Ο Λιγνός σε κάποια σημεία έπιασε καταπληκτική απόδοση και έδωσε την ώθηση στον σαφώς μεγαλύτερό του Ντζόκα να απολαύσουν το παιχνίδι και να κατακτήσουν τη δεύτερη θέση.
      Τέλος, στα Διπλά Μικτά οι Κίτσος Γιάννης/Σιαφάκα Ελεάνα πήραν την πρώτη θέση επάξια απέναντι στους Λιγνό Ηλία/Δημητριάδη Δέσποινα. Οι δεύτεροι έπιασαν απόδοση στο δεύτερο σετ όπου το κατάκτησαν με σκορ 6/3, αλλά στα δύο άλλα σετ οι Κίτσος/Σιαφάκα υπερείχαν σαφώς και τα πήραν με 6/3 6/3. Ο Κίτσος εμφανίστηκε πολύ σταθερός στο βολέ δίνοντας πολλούς πόντους στην ομάδα του και η Σιαφάκα έκανε ένα εκπληκτικό παιχνίδι με απίστευτες άμυνες και ελάχιστα αβίαστα λάθη. Οι Λιγνός/Δημητριάδη παρουσίασαν κενά στην απόδοσή τους και δώσαν αρκετό χώρο στους αντιπάλους τους, όμως έδειξαν ότι το “κατέχουν” το διπλό. 
Μετά τους τελικούς έγιναν οι απονομές των επάθλων στους πρώτους και δεύτερους νικητές.

        Επίσης, βραβεύσαμε με τιμητική πλακέτα έναν άνθρωπο που έχει συνεισφέρει σε πάρα πολλά στο άθλημα του τένις στο Αγρίνιο και αυτός δεν είναι άλλος από τον Δημήτρη Ντζόκα. Ο κος Ντζόκας ξεκίνησε μαζί με τον Μπάμπη Τριχόπουλο και μία παρέα το 1978 το τένις στην πόλη και παρόλο που έχουν περάσει 40 χρόνια από τότε, συνεχίζει και αγωνίζεται μέσα στα “courts” (όπως του αρέσει να λέει τα γήπεδα τένις). Μαχητικός, τεχνίτης και επίμονος συνεχίζει και απολαμβάνει το τένις και εμείς χαιρόμαστε να τον βλέπουμε, διότι μας δίνει ζωή και πνεύμα αθλητισμού.Ο Κος Δημήτρης είναι το τρανταχτό παράδειγμα ότι το τένις δεν έχει ηλικία και πως το άθλημα ξεχωρίζει από όλα τα άλλα, σε ακολουθεί για μία ζωή και μπορείς να το απολαμβάνεις για μία ζωή! 

        Τελος να δώσουμε συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες που αγωνίστηκαν και σε όλους τους θεατές που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το επόμενο τουρνουά του Σεπτεμβρίου! 

Καλό και τενιστικό καλοκαίρι σε όλους!